U heeft de keuze uit vele mogelijkheden

U kunt kiezen voor een woning die geheel naar uw wensen kan worden aangepast. Een andere indeling, dakhelling of grondplan; in principe is elke aanpassing mogelijk. De gevelbekleding kan zowel in hout als in steen worden uitgevoerd, al naar gelang uw voorkeur of plaatselijke verorderingen. Uiteraad is het ook mogelijk om uw eigen (schets)idee├źn, samen met onze huisarchitect te vertalen in een heus bouwplan. Kortom niets hoeft standaard te zijn. Wel standaard is de kwaliteit, het hoge afwerkingsniveau en compleetheid van het leveringspakket bij elk Scandihuis.

AFWERKING

De houtconstructie

Nadat u zelf of wij een fundering met een begane grondvloer hebben aangelegd, leveren wij een zeer degelijke door een constructeur berekende
Hout Skelet Bouwconstructie. Deze is van binnen naar buiten als volgt opgebouwd: 12mm Fermacell, dampdichte folie, HSB constructie met een dikte van 180mm, gevuld met isolatiewol, dampopen folie en hierop wordt de bekleding met een ventilatiespouw van 40mm aangebracht. Deze bekleding in een nader te bepalen kleur.

Kozijnen

Scandihuis levert Nor-Dan buitenkozijnen. Deze kozijnen zijn van 1e klas gelamineerd grenen en kunnen in kleur of blank gelakt worden geleverd. De omlijsting en vensterbanken voor de binnenafwerking worden standaard in grenen geleverd. De ramen zijn standaard voorzien van dubbel HR++ glas, volgens het “draaikiep-systeem”. De omlijsting en vensterbanken voor de buitenzijde worden in standaard houten lijsten meegeleverd. Het zeer deugdelijk hang- en sluitwerk houdt ongewenst bezoek tegen. De fabrieksgarantie is 10 jaar. Detaillering en verfraaiing door middel van voorzetroedes en puntklossen is naar keuze mogelijk.

Afwerking

Het schilderwerk binnen en buiten, keukensanitair en tegelwerk zijn niet standaard. Natuurlijk kunnen wij dit wel voor u verzorgen. Ook kunnen wij wand-, plafond-, en vloerafwerking voor u regelen, echter met het enorme aanbod, uw eigen wensen en creativiteit is het erg moeilijk om hiervoor een standaard pakket aan te bieden. Uw wens is onze uitdaging.

 

Binnen- en buitendeuren

Standaard kunnen meerdere typen binnendeuren worden geleverd. Massief, met of zonder glas of paneeldeuren, met keuze uit verschillende profielen. Dit geldt tevens voor het deurbeslag. Het kozijn en lijstwerk wordt in de bijpassende kleur en houtsoort meegeleverd. De deuren zijn zowel links- als rechtsdraaiend af te hangen. Standaard heeft u de keuze uit verschillende voordeuren.

AFWERKING

De deur is van hout, wit en naar buiten of binnen draaiend. Naast de standaard deuren is er nog ruime keuze uit vele andere modellen en kleuren. Een uitgebreide catalogus geeft nadere informatie.

Trappen

Bij een woning met een bovenverdieping wordt standaard een fraai massief grenen trap, volgens bouwbesluit, geleverd. De trap wordt voor elke woning op maat gemaakt, compleet met leuning en balusters. Naar keuze zijn de trappen ook leverbaar in andere modellen en houtsoorten. Voor de bergzolder wordt een vlizotrap met een luik meegeleverd.

 

Isolatie

De door Scandihuis toegepaste isolatiematerialen voor de buitenwanden is 180 mm dik, naar keuze is 200 mm ook mogelijk. Voor de kapconstructie is dat 200 mm en voor de binnenwanden en verdiepingsvloer(en) wordt 90 mm gebruikt. De binnenkant van de woning (wanden en plafonds) wordt voorzien van 12 mm gipsvezelplaat, wat naar keuze verder afgewerkt kan worden.